امروزه واردات کالا از چین به دلیل ارزان تر تمام شدن قیمت نهایی کالا ، حاشیه سود بالایی برای واردکنندگان به همراه دارد و مورد توجه بسیاری واقع شده و واردات کالا از چین به ایران بسیار زیاد می باشد.
نکات مهم در وارات کالا از چین :
جهت واردات کالا و
خرید از چین نکاتی که بسیار حائز اهمیت به نظر می رسد و از دغدغه های وارد کنندگان کالا به شمار می رود در درجه اول امنیت و ضمانت سلامت کالا ، سرعت ترخیص و تحویل بار و رقابتی بودن هزینه حمل بار را می توان برشمرد .
انواع روش های حمل بار از چین به ایران :
حمل بار از چین به ایران عموما به صورت حمل دریایی ، هوایی ، ریلی و حتی زمینی می باشد و خریدار می تواند با توجه به نوع و جنس کالا ، هزینه حمل ، مدت زمانی که شما برای تحویل بار خود در نظر گرفته اید و سایر شرایط تاثیرگذار بهترین روش حمل بار را انتخاب نماید . البته لازم به ذکر است که متاسفانه تحریم های حاکم بر کشور ایران بر روی روش های حمل بار به ایران نیز اثر گذاشته است.
حمل و نقل دریایی :
به دلیل آب های آزادی که اطراف چین را در بر گرفته است یکی از بهترین و مرسوم ترین روش های حمل و نقل کالا از چین به حساب می آید . عدم محدودیت حجم کالا را می توان از مزیت های حمل دریایی دانست اما با توجه به اینکه حمل دریایی با کشتی در بازه زمانی حدود 35 الی 55 روز طول می کشد برای محموله های فاسد شدنی و همچنین برای واردکنندگانی که سرعت تحویل بار برای آن ها در اولویت است گزینه مناسبی نمی تواند باشد . در مجموع حمل دریایی ارزانترین روش حمل بارهای با حجم بالا می باشد . روش حمل دریایی بار از چین به ایران به صورت خرده بار و فول کانتینر به واردکنندگان ارائه می شود . بنادر شنژن ، گوانجو ، هنگ کنگ ، شاندونگ ، نینگبو ، شیامن ، دالیان ، ماکائو ، تیان جین و ... از جمله اصلی ترین بنادری هستند که از چین به بندرعباس در ایران حمل و نقل دریایی در آنها انجام می پذیرد . در پایان ذکر این نکته ضروری است که در حمل دریایی بار از چین به ایران مقرون به صرفه است اما در این روش واردکننده خودش باید تمام مراحل ترخیص را انجام دهد .
حمل و نقل هوایی :
یکی دیگر از روش های حمل بار از چین به ایران
کارگو هوایی بار می باشد . به طور کلی حمل بار هوایی به دو صورت
فریت بار و
کارگو انجام می گیرد که فریت بار مخصوص بارهای مسافری است که مسافران قصد خروج بار از چین را دارند و کارگو مخصوص حمل بار تجاری و عمده می باشد . با توجه به وجود پروازهای متعددی که بین کشور چین و ایران به صورت مستقیم و غیر مستقیم وجود دارد سریع ترین روش حمل بار، برای بارهای به نسبت سنگین و فوق سنگین با زمان نسبتا کوتاه 2 تا 8 روزکاری می باشد و امن ترین روش حمل بار برای واردکنندگان کالا از چین به ایران استفاده از خدمات حمل بار
کارگو چین به ایران می باشد . اما باید توجه داشت که در حمل و نقل هوایی، هزینهها به میزان قابل توجهی بالاتر از روشهای دیگر می باشد و معمولا مشتریانی که بارهای گرانقیمت و با ارزش دارند و امنیت کالا برایشان در اولویت است و یا زمان تحویل کالا برای آنها اهمیت دارد این شیوه حمل توصیه می شود .
حمل و نقل زمینی :
باید گفت حمل زمینی بار بدون تردید برای کسانی که هزینه حمل بار در درجه اول اهمیت قرار دارد روش بسیار مناسبی است . اما به دلیل بعد مسافت کالاها دیر به مقصد می رسد اما با بسته بندی درست کالاها در کانتینرها روش کم خطر با آسیب دیدگی کمتر و مطمئن تری برای حمل بار محسوب می شود .حمل زمینی بار به دو روش خرده بار یا همان گروپاژ یا به صورت عمده و فول کانتینر امکان پذیر می باشد . در مورد حمل زمینی بار از چین به دلیل فاصله طولانی چین و ایران و مرز مشترکی بین ایران و چین وجود ندارد لذا باید بار با واسطه از کشورهای هم مرز ما که پاکستان و افغانستان و تاجیکستان هستند وارد کشور شوند . بنابراین بعد مسافت و عدم امنیت کالا در طول مسیر عبور از کشورهای همسایه به دلایل منقاشات و مشکلات اقتصادی سیاسی داخلی و خارجی آن ها چندان مطمئن و ایمن به نظر نمی رسد ، از طرفی هزینه ارسال کالا نیز به دلیل تعرفههایی که کشورهای مختلف برای عبور زمینی کالا میگیرند بیشتر خواهد شد . اما با توجه به حجم و نوع بار و مدت زمان تحویل و... می تواند گزینه مناسب و مقرون به صرفه ای برای مشتری باشد.
حمل و نقل ریلی :
یکی دیگر از روش های حمل بار از چین به ایران ، روش ریلی است که توسط قطار صورت می گیرد . کشور چین دارای شبکه ی گسترده ی ریلی داخلی و دو خط راهآهن بینالمللی جهت فعالیت در بخش صادرات به آسیای میانه و اروپای شرقی می باشد. حمل و نقل ریلی نسبت به حمل زمینی سریع تر است اما از نظر حجم ارسالی محدودیتهای فراوانی دارد چرا که قطارها تنها ۵۰ کابین دارند و به تعداد محدود در مسیر تردد میکنند و در مقایسه با حمل دریایی تعرفه حمل ریلی رقابتی و اقتصادی است چراکه هم زمان تحویل بار به یک سوم کاهش مییابد و هم تعرفهها بیشتر از حمل و نقل دریایی نیست. در مورد محاسبه هزینه حمل ریلی از چین به ایران نمی توان هزینه ثابت و مشخصی را عنوان کرد و عوامل مختلفی در این زمینه دخیل هستند از آن جمله می توان به نوع قرارداد با فروشنده کالا که اگر قرارداد با تامینکننده کالا از نوع FCA باشد ، هزینهای بر عهده خریدار کالا نخواهد بود و فروشنده کالا موظف است تمام هزینههای حمل از درب کارخانه در چین تا ایستگاه راه آهن ، هزینه بارگیری در واگن و هزینه گمرک چین را تقبل کند. برای آشنایی بیشتر با قرارداد FCA می توانید
حمل و نقل FCL و LCL را مطالعه نمایید .
نوع واگنی که برای حمل بار استفاده می کنید از کدام یک از انواع واگن مخزندار، یخچالدار، خودروبر، کانتینری ، لبه بلند و مسقف باشد در میزان هزینه موثر است و در نهایت به مسافت و حجم بارگیری در واگن اشاره کرد . که باید اشاره کرد که در حمل و نقل ریلی، هر چقدر مسافت و حجم بارگیری در واگن بیشتر باشد ، هزینه حمل بار مقرونبهصرفهتر خواهد بود.
حمل و نقل ترکیبی :
در این روش همان طور که از اسمش پیداست از دو یا چند روش جهت حمل بار استفاده می شود . در این روش معمولا بار از طریق حمل و نقل هوایی به کشورهای دبی یا کابل می رسد و از آنجا به کشور ایران به صورت زمینی یا ... ارسال می شود .
در پایان باید گفت که هر واردکننده ای متناسب با شرایط مالی و اقتصادی ، نوع و حجم بار ، مدت زمان در نظر گرفته جهت تحویل کالا و ... باید یکی از روش های حمل کالا را انتخاب نماید .
اما در این میان باید با تحقیق مناسب ترین شرکت را جهت انجام امور مربوط به حمل بار خود برگزیند که بدون دغدغه و در آرامش در کوتاه ترین زمان و بدون آسیب دیدگی بار خود را تحویل بگیرد . مجموعه ی کارگو لوتوس با داشتن مشاوران متبحر و باتجربه شما را در این امر یاری می نماید .